Ik wil niet alle mooie plekjes voor bij varen.
8 juni 2026 - Laboe, Duitsland
De SOLO in Laboe in de Kiele fjord. Niets bijzonders maar ik sprak al vele duitse vakantiegangers die zich hier 14 dagen vermaken. Duitsland is een groot land met weinig kustlijn. Duitsers die ervoor kiezen om naar hun kusten te gaan, kennen ook onze kusten zoals, Terschelling, Texel en het IJsselmeer. Ik praat met iedereen en mijn duits is matig maar de Duitsers vinden dat ik perfect hun taal spreek. Is dat leuk neen, ze spreken meestal geen enkele andere taal. Maar, de jongere spreken prima de Engelse. Ik mag ze wel, ze zijn altijd bereid om te communiceren. Die Hollanders zijn vaak net even anders, neusje wat hoger.
Het visrestaurant op 100 meter trekt de gehele dag mijn aandacht, alleen al door de geur. Ik ben wezen vragen of ik moet reserveren, neen daar doen ze niet aan, zo druk is het altijd Helaas was het eten zeer matig als ook de bediening, een vreetschuur.
Ook hier weer geen havenmeester, een automaat. Ben bij de Duitse KNRM geweest, werd prettig ontvangen en ze hebben strenge regels. Ik kreeg een T-shirt gratis, dus meenemen, waarschijnlijk te klein maatje L. Mijn lijf begint zich wel in positieve vorm te vormen, dus waarschijnlijk komt het wel goed. Laboe is niets meer dan een toeristen plaats, een tussen stop. Tot later...

Ben benieuwd naar je volgende reisverhaal.
Je tweeling boot "Blue" zit je in de achtervolging. Ligt nu in Cuxhaven. Er zijn trouwens al veel Nederlanders onderweg en dat voor Juni. Jij verder veel succes en geniet ervan, we blijven je volgen!!
Groetjes Vera en Gerard