Aan alles komt een eind!
8 juli 2026 - Eckernförde, Duitsland
Het einde is inzicht. Deze heeft een dubbele betekenis. Het probleem wat ik met de SOLO heb sinds het opvaren van de Oostzee lijkt gediagnosticeerd, de gloeirelais is defect. Deze elektrische schakelaar die de stroom regeld naar de gloeibougies liet het afweten waardoor het straten steeds moeizame ging. Hopelijk komt er binnen enkele dagen een nieuw, dus weer dagen stilliggen maar dit einde is inzicht.
Zes weken Denemarken met onzekerheid betreffende je motor. Na zesen de werkelijk oorzaak ontdekken, monteurs die het niet vonden en veel wachten op "hulp". Dit was niet het scenario wat ik bedacht had. Natuurlijk zijn er ergere dingen in het leven te bedenken maar dat teld nu even niet.
Mijn maatje Martin is sinds maandag aanboord en hopelijk kunnen we straks nog wat zeilen? Hij heeft ook al regelmatig pech gehad met zijn motorrijden en is daarom niet snel van de leg. Als Martin vertrekt over een week dan zet ik mijn koers richting mijn schat Jolanda.
Ik heb geen zin meer om nog meer te delen betreffende deze reis richting huis, dus aan alles komt een eind. Niet meer tot later en bedankt voor jullie reacties maar hou het hierbij.
Lya:8 juli 2026Ik zal je verhaaltjes missen Koos. Ik vond ze erg leuk! Maar ook weer fijn dat je naar huis komt. Goede reis terug.
Monique van der Geest:9 juli 2026Wat een pech Koos, hopelijk verloopt de reis naar huis zonder problemen! We zien je weer op de haven. Een behouden vaart en dank voor je verhalen en fotos 😘
Eric:9 juli 2026Wat een pech, fijn dat je nu weet wat het probleem is. Veel plezier daar en alvast een behouden vaart naar Nederland.
Rina:9 juli 2026Dank je wel Koos, voor je verhalen. Spijtig van je problemen aan de motor en onderdelen. Goede en veilige thuisreis ❤️
Annika:9 juli 2026Jammer hoor Koos, al die motorpech. Je had je zo verheugd op deze reis. Hopelijk onthoud je vooral de mooie momenten. Ik hoop dat de motor straks draait als een tierelier! Een veilige terugreis gewenst, en tot in de haven!
Dirk:9 juli 2026Oei Koos, veilige terugreis alvast en zal blij zijn als ik je terug zie in de haven.